Начин на приготвяне
Заливаме орехчетата с ракия или чист медицински спирт и ги оставяме така да престоят за около месец.
След като е минало определеното време прецеждаме сместа. В съд поставяме червеното вино и захарта. Бъркаме добре докато самата захар се разтопи.
Към прецедената смес поставяме и готовата с червеното вино и захарта и разбъркваме. Поставяме в бутилка и една седмица разклащаме енергично.
Изчакваме да се утаи 1 месец, пресипваме в бутилки или буркани. Готовата смес може да се консумира.
Препоръка: Колкото повече престоява толкова по-хубав става. Този вид ликьор от зелени орехи помага за лечение на много болести.
Той нормализира обмяната на веществата и за пречистване на организма.
Използва се при лечение на рак, левкемия, за противотуберкулозна терапия, при склероза на кръвоносните съдове и мозъка.
Коментари