Начин на приготвяне
С миксер разбийте яйцата със захарта, добавете прясното мляко и разбъркайте. Сипете сместа в тенджера с незалепващо покритие, поставете я на слаб огън и добавете гриса.
При непрекъснато бъркане, варите да сгъстяване на крема, като преди да започне да завира добавете ситно настърганите лимонови корички.
Готовия крем покрийте със стреч фолио и оставете настрани докато приготвите карамела.
В малка тавичка за кейк сипете лимоновия сок от изцедения лимон и добавете захарта, поставете върху нагрят котлон и варите докато се получи бледокафяв карамел.
Разбийте крема с миксер и го сипете в тавичката с карамела внимателно, изравнете и след като се охлади го поставете в хладилник за не по-малко от 3 часа.
След което обърнете сиропирания сладкиш върху поднос и поръсете със счуканото на едро кашу, сервирайте.
Уникално вкусният десерт с грис е готов.
Коментари