Начин на приготвяне
Започнете със сиропа, за целта обединете всички съставки за него и след като заври, варите 5 минути.
В голям тиган с незалепващо покритие разтопете маслото и добавете олиото, нагрейте ги добре.
Сипете гриса и бъркате непрекъснато, докато леко промени цвета си. Налейте готовия сироп при непрекъснато бъркане и варите още 3 минути до сгъстяване.
Разпределете сместа в купички и оставете настрани да се поохлади.
През това време си направете глазурата, смесете всички съставки (като начупите шоколада на блокчета) в метален съд и поставете на слаб огън, варите до пълното разтопяване на шоколада до гладка смес.
Залейте суфлето в купичките с глазура и оставете напълно да се охлади.
При сервиране обърнете десерта в чиния с шоколадовата глазура отдолу.
Гръцкият грис десерт е много вкусен.