Начин на приготвяне
В дълбока тенджера се налива водата заедно с щипка сол и се загрява до кипене.
Грисът се смесва със захарта и ванилията и се изсипва наведнъж във водата и веднага се започва да се бърка с дървена лъжица около 10 минути или докато се отдели от стените.
Сваля се от котлона, охлажда се и се прибавят яйцата едно по едно, като след всяко се бърка, докато се усвоят.
Добавя се сиренето и се смесва хубаво.
С помощта на лъжица за сладолед се правят грис топчета, които се нареждат в тава върху пекарска хартия на разстояние едно от друго.
Пече се в предварително загрята фурна на 160 градуса около 15-20 минути или до златисто.
Охлажда се и отгоре десертът с грис и сирене котидж се настъргва шоколадов кувертюр.