Начин на приготвяне
Първо, измивам спанака, отцеждам много добре и нарязвам.
Беконът режа на тънки ивици. Кашкавалът настъргвам на ситно.
В тиган със загрялата мазнина слагам бекона да се позачерви заедно с листенцата салвия. Овкусили са зехтина, затова ги изваждаме в чиния върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина. Ред е на спанакa заедно със скилидката чесън да се позадушат, докато се изпари водата. Салвията и чесана вече не използвам.
Отстраняваме тигана от огъня и използваме топлината да добавим половината от кашкавала, като разбъркваме внимателно, докато се разтопи.
Плънката е готова, затова изваждаме бутертестото от хладилника и го нарязваме на равни квадрати. 16 броя за 8 банички.
Първият квадрат е за основа. Върху него поръсваме равномерно другата половина от кашкавала. Той ще ни служи за спойка между двете парчета тесто.
Във втория квадрат изрязваме средата и го използваме като канапе. Съединяваме ги, като запазваме капачетата. В средата поставяме по лъжица от плънката, отгоре подреждаме парченца от бекона, поставяме топче от моцарелата и поставяме капачето, което леко порязваме на кръст, за да излиза парата. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Лесна закуска и любима за малчуганите и порасналите такива.