Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Спанак с ориз, гъби и моцарела на фурна

Спанак с ориз, гъби и моцарела на фурна

Спанак с ориз, гъби и моцарела на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Малко моцарела и спанакът се превръща в истинско гурме предложение за ценители"

Необходими Продукти

  • спанак - 200 г замразен
  • лук - 1 глава
  • пресен чесън - 1 стрък
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • ориз - 3/4 ч.ч.
  • моцарела - 50 г
  • гъби - 100 г консерва
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се олио в тиган, запържват се ситно нарязани лук и чесън да омекнат, прибавяме гъбите, поръсваме със сол, черен пипер и чубрица.

Разбърква се и оставяме за 3-4 минути да изври течността. Прибавя се измит и отцеден ориз, разбърква се и когато промени леко вида си, сипваме 2-3 ч.ч. гореща вода и разбъркваме да се смесят продуктите.

Изключва се котлона и прехвърляме в малка тавичка. Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност на ориза. Изважда се тавата и отгоре се разпределят парченца моцарела, връща се във фурната за 5 минути да се разтопи сиренето.

Сервираме спанака с ориз с пресен чесън и магданоз.

Вкусотия !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: