Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Голяма домашна пица с моцарела и бекон

Голяма домашна пица с моцарела и бекон

Голяма домашна пица с моцарела и бекон
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Колкото по-голяма е пицата, толкова повече ще има за лакомниците"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 кг
  • вода - 400 мл топла
  • мая - 1 кубче за 1 кг брашно
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • за гарниране
  • доматено пюре - 4 - 5 с.л.
  • шунка - 200 г
  • бекон - 200 г или повече
  • лук - 1 глава
  • кисели краставички - 2 - 3 бр.
  • царевица - 1 консерва, малка
  • гъби - 100 г пресни
  • кашкавал - 200 г
  • моцарела - 200 г
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размиваме маята в малко топла вода. Добавяме захарта, солта и олиото към брашното, след това и маята. Започваме да месим, като постепенно добавяме водата. Месим до меко тесто и оставяме да втаса за 1час.

След което разстиламе тестото за пица в намазнена тавичка, мажем го с доматено пюре. Отгоре гарнираме с шунка, бекон, лук, кисели краставички, царевица, гъби, поръсваме с настъргани кашкавал и зряла моцарела, слагаме чубрица.

Печем домашната пица на 230 градуса при загрята фурна с вентилатор. Можете да използвате тава за пица.

Източник: Ina Syarova от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: