Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерджобчета със спанак, бекон и моцарела

Бутерджобчета със спанак, бекон и моцарела

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Бутерджобчета със спанак, бекон и моцарела3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет
  • спанак - 250 г
  • бекон - 150 г
  • зехтин - 1/2 с.л.
  • кашкавал - 80 г
  • чесън - 1 скилидка*
  • салвия - 3 листенца /градински чай/
  • бейби моцарела - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измивам спанака, отцеждам много добре и нарязвам.

Беконът режа на тънки ивици. Кашкавалът настъргвам на ситно.

В тиган със загрялата мазнина слагам бекона да се позачерви заедно с листенцата салвия. Овкусили са зехтина, затова ги изваждаме в чиния върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина. Ред е на спанакa заедно със скилидката чесън да се позадушат, докато се изпари водата. Салвията и чесана вече не използвам.

Отстраняваме тигана от огъня и използваме топлината да добавим половината от кашкавала, като разбъркваме внимателно, докато се разтопи.

Плънката е готова, затова изваждаме бутертестото от хладилника и го нарязваме на равни квадрати. 16 броя за 8 банички.

Първият квадрат е за основа. Върху него поръсваме равномерно другата половина от кашкавала. Той ще ни служи за спойка между двете парчета тесто.

Във втория квадрат изрязваме средата и го използваме като канапе. Съединяваме ги, като запазваме капачетата. В средата поставяме по лъжица от плънката, отгоре подреждаме парченца от бекона, поставяме топче от моцарелата и поставяме капачето, което леко порязваме на кръст, за да излиза парата. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Лесна закуска и любима за малчуганите и порасналите такива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: