Начин на приготвяне
В съд заварете водата с кафявата захар, докато се разтопи. Добавят се пакетчета чай от жълт кантарион и се оставят да се охладят леко. Прасковите се обелват и нарязват на парчета във висок съд заедно с накъсани 5-6 листа прясна мента.
Отделят се три резенчета за гарниране на сорбето. Заливат се прасковите с част от охладения чай и се пасира на гъста смес. Добавя се ликьорът (домашен) , сладкото от череши и ваниловата захар с аромат на канела.
Разбърква се много добре с вилица. Сипва се в подходящ съд и се оставя във фризера да се стегне, като след 30 минути се разбърква.
Поднасяме в чаша с резени праскова и листа прясна мента - нека да е лято! Рецептата е моя импровизация.