Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Сорбе»Сорбе с праскови, череши и ликьор

Сорбе с праскови, череши и ликьор

Сорбе с праскови, череши и ликьор
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
23/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Ароматен летен шедьовър, който ще ви освежи"

Необходими Продукти

  • праскови - 3 бр.
  • вода - 100 мл
  • кафява захар - 3 с.л.
  • ванилова захар - 1 равна ч.л. с канела
  • чай - 2 торбички жълт кантарион
  • мента - 10 бр. пресни листа
  • ликьор - 3 с.л. от вишна, с водка
  • сладко от череши - 3 с.л. сироп и плод
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд заварете водата с кафявата захар, докато се разтопи. Добавят се пакетчета чай от жълт кантарион и се оставят да се охладят леко. Прасковите се обелват и нарязват на парчета във висок съд заедно с накъсани 5-6 листа прясна мента.

Отделят се три резенчета за гарниране на сорбето. Заливат се прасковите с част от охладения чай и се пасира на гъста смес. Добавя се ликьорът (домашен) , сладкото от череши и ваниловата захар с аромат на канела.

Разбърква се много добре с вилица. Сипва се в подходящ съд и се оставя във фризера да се стегне, като след 30 минути се разбърква.

Поднасяме в чаша с резени праскова и листа прясна мента - нека да е лято! Рецептата е моя импровизация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: