Сорбе от праскови

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Сорбе от праскови
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
17 мин.
Порции
4
"Уханно сорбе от праскови за всички, които знаят как да се наслаждават на живота"

Необходими Продукти

  • праскови - 6 бр., големи
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите белим и режем на полумесеци, замразяваме във фризер.

Захарта и водата кипваме за кратко, после охлаждаме.

В блендер поставяме полузамразналите праскови заедно със сиропа, лимоновия сок и солта, блендираме до гладка консистенция.

Прибираме във фризера, като от време на време разбъркваме с вилица, за да не се получат кристалчета.

Сервираме с много настроение!

Източник: Марта Стюърт

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: