Начин на приготвяне
Сваряваме макароните в голяма тенджера на котлона за около 10 мин. Почистваме морковите и ги режем на парчета. Слагаме морковите в малка касерола или друг съд с вода. Сваряваме морковите.
Режем морковите на малки кубчета като за руска салата. Отцеждаме сварените макарони с гевгир. Слагаме отцедените макарони в тава. Овкусяваме ги със сол и черен пипер на вкус и разбъркваме.
Нарязваме маринованите краставички на кубчета. Нарязваме също на малки кубчета ементала и шунката. В купа слагаме морковите и краставичките, които нарязахме, ементала и шунката.
Най накрая в купата слагаме и граха от консерва и разбъркваме , за да се смесят всички съставки. Смесваме киселото мляко и майонезата и разбъркваме добре двете.
Към макароните слагаме всичко и разбъркваме, така че да си поеме всичко. Сипваме в 2-3 купи и украсяваме с разполовени чери домати и клонки пресен магданоз. Отгоре поръсваме с черен пипер.