Начин на приготвяне
Филетата са нарязани на тънко, поръсваме със сол и черен пипер. Запичам на грил тиган, но без мазнина. Нарязвам на ивици.
Тиквичката нарязваме на тънки резени и запичаме на грил тиган, намазан със зехтин. Запичаме предварително бланширания зелени фасул и гъбите. Посоляваме ги и ги оставяме настрана.
В голяма купа накъсваме листата от спанака и салатата. Поръсваме с нарязания пресен магданоз. Добавяме краставицата, чери доматите и маслините.
В порционни чинии разпределяме първо топлите гриловани зеленчуци и месото. Отгоре прибавяме студените компоненти /топлината оказва влияние на свежестта на зелената салата, затова консумирайте непосредствено след приготвянето ѝ/.
Поръсваме с предварително запечените семена и аранжираме с кълнове. Преди консумация поливаме с дресинга.
Тази салата е още един икономичен вариант за практичните домакини. Можете да използвате продуктите от останалата вечеря или обяд, поднесена с различна визия.