Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Топла салата със свинско и гриловани зеленчуци

Топла салата със свинско и гриловани зеленчуци

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Топла салата със свинско и гриловани зеленчуци
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусна салата или лека вечеря - изборът оставяме на вас, ние само даваме вкусните идеи"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • копф салата - 1/2 бр.
  • спанак - 10 листа
  • тиквички - 1 бр.
  • зелен фасул - 100 г
  • гъби - 10 бр. консервирани, цели
  • чери домати - 5 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • маслини - 10 бр.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • семена - 30 г микс
  • кълнове
  • За дресинга
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата са нарязани на тънко, поръсваме със сол и черен пипер. Запичам на грил тиган, но без мазнина. Нарязвам на ивици.

Тиквичката нарязваме на тънки резени и запичаме на грил тиган, намазан със зехтин. Запичаме предварително бланширания зелени фасул и гъбите. Посоляваме ги и ги оставяме настрана.

В голяма купа накъсваме листата от спанака и салатата. Поръсваме с нарязания пресен магданоз. Добавяме краставицата, чери доматите и маслините.

В порционни чинии разпределяме първо топлите гриловани зеленчуци и месото. Отгоре прибавяме студените компоненти /топлината оказва влияние на свежестта на зелената салата, затова консумирайте непосредствено след приготвянето ѝ/.

Поръсваме с предварително запечените семена и аранжираме с кълнове. Преди консумация поливаме с дресинга.

Тази салата е още един икономичен вариант за практичните домакини. Можете да използвате продуктите от останалата вечеря или обяд, поднесена с различна визия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: