Начин на приготвяне
Измийте добре зеленчуците и ги почистете. Обелете и нарежете лука на едро. Запържете в добре загрят тиган с мазнина за 3 минути. Нарежете на едри парченца моркова, чушките и зеления фасул.
Обелете и нарежете на много ситно джинджифила. Добавете зеленчуците в уока заедно с червения пипер, разбъркайте и ги задушете за 3-4 минути.
След това ги залейте с бульона и оставете сместа да ври 5 минути. Последно прибавяте броколите, картофа и тиквичката, също нарязани на едро, посолявате и пускате лютата пиперка.
Намалете котлона нека супата да къкри. Варете още 15 минути. Десетина минути преди да отстраните от котлона добавяте джоджена.
Внимателно изсипвате топлата супа в блендер и пасирате, но не до гладко пюре. Можете да използвате и пасатор. Аранжираме с кълнове по желание. Бърза, лесна и питателна.
Съвет: Ако готвите супата за деца, не добавяйте джинджифил и люто.
Източник: 24 Kitchen