Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Мексиканска разядка с червен боб и чоризо (фрихоле ранчерос)

Мексиканска разядка с червен боб и чоризо (фрихоле ранчерос)

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Мексиканска разядка с червен боб и чоризо (фрихоле ранчерос)
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
04/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • олио - 2 с.л
  • люти чушки - 1 бр. изпечена, обелена и с премахнати семки
  • лук - 1 глава нарязан на дребно
  • чесън - 2 скилидки нарязани на дребно
  • чоризо - 250 г за готвене
  • червен боб - 400 г (консерва)
  • домати - 2 бр. среден размер
  • бульон - 200 мл. пилешки
  • лимонов сок - 2 с.л
  • сол - на вкус
  • чедър - 30 г настърган или кашкавал по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Загрейте олиото в дълбок тиган на умерен огън. Добавете чушката нарязана на дребно, лука и чесъна.

Гответе като разбърквате около 5 минути до омекване. Извадете зеленчуците. В същия тиган добавете чоризото, като преди това премахнете обвивката. Пържете като натискате с лъжица докато стане на трохи и се запържи около 10 мин.

Междувременно в купа поставете по-голямата част от боба и с уред за намачкване на картофи го намачкайте. Сипете намачкания боб, останалия боб на зърна, запържените лук и чесън при чоризото.

Разбъркайте хубаво. Добавете доматите на кубчета и пилешкия бульон. Варете без капак за около 20 минути, като разбърквате периодично докато ястието се сгъсти.

Отместете от огъня, добавете лимоновия сок и разбъркайте. Изсипете в дълбока купа и поръсете с настъргания чедър.

Сервирайте като основно ястие по желание с тортили или разядка с тортилен чипс.

Мексиканската разядка с червен боб и чоризо (фрихоле ранчерос) е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: