Начин на приготвяне
Предварително обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Загрейте олиото в дълбок тиган на умерен огън. Добавете чушката нарязана на дребно, лука и чесъна.
Гответе като разбърквате около 5 минути до омекване. Извадете зеленчуците. В същия тиган добавете чоризото, като преди това премахнете обвивката. Пържете като натискате с лъжица докато стане на трохи и се запържи около 10 мин.
Междувременно в купа поставете по-голямата част от боба и с уред за намачкване на картофи го намачкайте. Сипете намачкания боб, останалия боб на зърна, запържените лук и чесън при чоризото.
Разбъркайте хубаво. Добавете доматите на кубчета и пилешкия бульон. Варете без капак за около 20 минути, като разбърквате периодично докато ястието се сгъсти.
Отместете от огъня, добавете лимоновия сок и разбъркайте. Изсипете в дълбока купа и поръсете с настъргания чедър.
Сервирайте като основно ястие по желание с тортили или разядка с тортилен чипс.
Мексиканската разядка с червен боб и чоризо (фрихоле ранчерос) е много вкусна.
Ако обичаш мексиканската кухня, опитай и рецептите ни за чили кон карне, класическо гуакамоле или домашен начос.