Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Пхали от червен боб

Пхали от червен боб

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3575k1k2k1
Пхали от червен боб
Снимка: Juliya
1 / 4
15/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Ако сервирате пхалите от червен боб на празнична маса, украсете ги със семена от нар."

Необходими Продукти

  • червен боб - 150 г
  • орехи - 60 г
  • винен оцет - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1 скилидки
  • сол
  • кориандър - 1/2 връзка пресен магданоз
  • кориандър - 1 ч.л. млян
  • хмели сунели - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Не пропускайте да опитате!

Пхалите от червен боб са много по-вкусни, отколкото изглеждат.

Накиснете червения боб за една нощ в студена вода.

На сутринта залейте червения боб с прясна вода, оставете го да заври на силен огън, намалете котлона и оставете да къкри (не е необходимо да се добавя сол), докато омекне напълно (около 1.5 часа) и отцедете течността.

Накълцайте орехите, чесъна и кориандъра.

Смелете боба, орехите, кориандъра и чесъна в блендер, добавете подправките и винения оцет и разбъркайте.

Охладете получената бобена разядка в хладилника.

Навлажнете ръцете си във вода, направете топчета с диаметър 5-6 см и украсете с орехи.

От това количество се получават 10-12 бр.

Ако сервирате пхали на празнична маса, украсете ги със семена от нар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: