Начин на приготвяне
Не пропускайте да опитате!
Пхалите от червен боб са много по-вкусни, отколкото изглеждат.
Накиснете червения боб за една нощ в студена вода.
На сутринта залейте червения боб с прясна вода, оставете го да заври на силен огън, намалете котлона и оставете да къкри (не е необходимо да се добавя сол), докато омекне напълно (около 1.5 часа) и отцедете течността.
Накълцайте орехите, чесъна и кориандъра.
Смелете боба, орехите, кориандъра и чесъна в блендер, добавете подправките и винения оцет и разбъркайте.
Охладете получената бобена разядка в хладилника.
Навлажнете ръцете си във вода, направете топчета с диаметър 5-6 см и украсете с орехи.
От това количество се получават 10-12 бр.
Ако сервирате пхали на празнична маса, украсете ги със семена от нар.