Начин на приготвяне
Накиснете червения боб за една нощ в студена вода.
На сутринта залейте боба с прясна вода, оставете го да заври на силен огън, намалете котлона и оставете да къкри за около 1.5 часа.
След това много добре отцедете течността.
Прехвърлете сварения боб в блендер, смелете, добавете сини сливи и смелете отново до гладкост.
Добавете ядки, какао, мед и разбъркайте много добре.
Ядките могат да бъдат всякакви. Какао, мед и пудра захар можете да добавите по свой вкус.
Слепете сладки трюфели от получената маса и поставете в хладилника за 20 минути.
Оваляйте здравословните бонбони в какао.
Разтопете шоколада в микровълновата, изсипете в плик и украсете шоколадовите бонбони.
Поставете в хладилника за 10-20 минути уникалните трюфели от червен боб.