Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Паста от червен боб

Паста от червен боб

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Паста от червен боб
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Паста от червен боб върви върху брускетки, със зеленчукови пръчици или просто с вилица"

Необходими Продукти

  • червен боб - 150 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • винен оцет - 1 с.л.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете червения боб за една нощ в студена вода.

На сутринта залейте червения боб с прясна вода, оставете го да заври на силен огън, намалете котлона и оставете да къкри за около 1.5 часа.

Задушете нарязания на ситно лук и настърганите моркови.

Смелете боба, лука, морковите, чесъна в блендер, добавете подправките и винения оцет и разбъркайте апетитната разядка.

Приберете в хладилника за около 60 минути и сервирайте паста от червен боб като вкусно предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: