Начин на приготвяне
Картофите се обелват, режат се на четири и се варят в подсолена вода. В същата вода се бланшират за 2-3 минути разполовените по дължина тиквички, на които сме отрязали по малко от двата края. После ги отцеждаме от водата и издълбаваме вътрешността им.
Още горещите картофи намачкваме добре с вилица, прибавя се нарязаната на ситно вътрешност на тиквичките, натрошеното сирене, яйцата, мъничко сол – ако има нужда, и половината от омекналото масло. Разбъркваме добре. Със сместта пълним леко осолените тиквички.
Поставяме ги в намазана с олио тавичка и около тиквичките се поставя остатъкът от плънката, налива се малко от бульона, където са варени картофите и тиквичките.
Върху тях поставяме останалото масло или поливаме с мъничко олио. Печем в предварително загрята фурна.
Сервират се с кисело мляко, подправено с чесън, копър и сол.