Начин на приготвяне
Измиваме зеленчуците. Тиквичката настъргваме на ренде. Изцеждам я и добавям ситно нарязаните броколи.
Семената от кимиона, кориандъра и копъра запичаме леко на тефлонов тиган, за да освободим ароматите и стриваме в хаванче.
В подходяща купа пресявам брашното и го смесвам с подправките. Разбърквам и изливам бирата, като разбърквам сместа до гладкост. Сместа оставям да почине 5 минути. Овкусявам със сол и черен пипер.
Наливаме олио в тиган – да покрие 3-4 см от дъното му. С лъжица голяма гребваме от сместа за пакора и пържим по 7-8 бройки наведнъж. Щом придобият златист цвят от едната страна, ги обръщаме.
Изваждаме пакора с помощта на решетъчна лъжица и ги оставяме върху кухненска салфетка да се изцедят от мазнината.
Сервираме ги с гарнитура от пресни зеленчуци.
* Съвет: Най-лесно изцеждам тиквичката, като я настъргвам директно върху памучна за кърпа. Завивам я на руло и я изцеждам от течността. Рендосаната тиквичка е идеално подсушена.
За зеленчукови пакорита може да използвате всякакви зеленчуци – морков, грах, броколи, тиквички, алабаш, земна ябълка и др.
По идея на Анабел Ленгбайн