Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко в бутер тесто

Пилешко в бутер тесто

Пилешко в бутер тесто
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Романтиката си е романтика, но трябва и да се яде, а това ядене е точно за такива изгладнели романтици"

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 2 листа
  • пилешко месо - 1 кг бяло
  • мариновани гъби - 300 г
  • кисели краставички - 4 бр.
  • крема сирене - 100 г
  • течна сметана - 100 мл
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки хапки, а гъбите и краставичките на ситно. Загрейте малко мазнина и сложете месото.

Щом леко се запържи, добавете гъбите и краставичките. Запържете до златист цвят.

Сложете сиренето и сметаната. Овкусете с черен пипер и сол. Разбъркайте хубаво и махнете от огъня.

Във форма сърце с падащо дъно сложете единия лист тесто. Издърпайте леко по стените и изсипете плънката.

Рендосайте кашкавала и покрийте с другия лист тесто, на който сте изрязали отвор.

Печете в загрята фурна на 200 градуса около 15 минути.

Пилешкото в бутер тесто е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: