Начин на приготвяне
Леко се затопля млякото със сметаната. Отделно се разбиват яйцето, два от жълтъците, захарта и нишестето, до получаване на хомогенна смес.
Прибавя се 1/3 от млечно-сметановата смес и се разбива. Останалата млечна смес се вари. Прибавя ванилията. Когато заври, се прибавя яйчената смес на тънка струя и при непрекъснато бъркане, до сгъстяване.
Оставя се настрани да изстине. Кремът трябва да е студен, когато се слага в бутерките.
Бутер тестото се разточва на лист с дебелина около 0.5 сантиметра. Реже се на квадрати.
В средата се слага по лъжичка от крема и се прегъва на триъгълник. Маже се с жълтък и се пече на 200 градуса до порозовяване. По желание се поръсва с пудра захар.
Кремките от бутер тесто са готови.