Начин на приготвяне
Почистваме лука, моркова и пиперката. Нарязваме ги на дребно. Слагаме в тенджера на котлона 5 с.л. олио и задушаваме зеленчуците.
Щом омекнат слагаме червения пипер - 1/2 ч.л., солта, черния пипер, чесън на прах и разбъркваме. Добавяме зеления боб. Наливаме вода колкото да покрие продуктите. Оставяме да се готви на тих огън.
Добавяме доматения сок от консерва и разбъркваме. Аз използвах домашен доматен сок от бутилка. Разбъркваме го. Печеното пиле обезкостяваме и слагаме късчетата месо в ястието. Обелваме 2 картофа и ги измиваме.
После ги нарязваме на кубчета и ги слагаме вътре и разбъркваме. Слагаме към края, защото им трябва малко време. Нарязваме на ситно копъра и слагаме 4 с.л.
Към почти готовото ястие добавяме разтвореното брашно с малко вода. Оставяме да къкри. Сипваме готовото ястие и добавяме по 1 с.л. кисело мляко.