Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Панирани пилешки късчета в белтък

Панирани пилешки късчета в белтък

ДариатиДариати
Чирак
815021905001
Панирани пилешки късчета в белтък
Снимка: Дариати
1 / 3
29/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Знаете ли какво е другото име на перфектното бирено мезе? - Панирани пилешки късчета"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 650 г
  • яйца - 3 бр.
  • натурално нишесте - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - щипка
  • соев сос - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки/ивици. Разделете белтъците от жълтъците.

Белтъците разбийте на сняг с щипка сол. Жълтъците разбийте с вилица. Към тях добавете солта, соевия сос, черния пипер и пилешкото месо.

Объркайте и добавете нишестето (може и брашно). Загрейте тиган с олио. Потапяйте всяко парче пилешко в разбития белтък и слагайте в тигана.

Пържете пилето на умерен огън. Сервирайте панираното пиле с млечно-майонезен сос.

Панираните пилешки късчета в белтък са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: