Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Боб на фурна с пушени свински гърди

Боб на фурна с пушени свински гърди

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Боб на фурна с пушени свински гърди
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Дайте ни боб с пушени гърди на фурна и червено винце и повече за нищо не ни търсете"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • свински гърди - 300 г
  • олио - 4 с.л.
  • домати - 200 мл пасирани от консерва
  • брашно - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • джоджен - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме набъбналия боб и го слагаме да се вари заедно със свинските гърди в тенджера под налягане за около 25-30 мин. След като заври боба затваряме тенджерата!

След като се е сварил боба с гърдите, обелваме и нарязваме лука и го запържваме в олио, като се позапържи добавяме 2 черпака от бульона на боба и оставяме да ври за около 4 мин.

Добавяме пасираните домати и брашното, като интензивно бъркаме с тел, за да не стане на бучки, добавяме още 2-3 черпака бульон и оставяме 2-3 мин да ври.

Отцеждаме боба и го сипваме в тава, добавяме подправките- сол, джоджен, червен и черен пипер, изсипваме лука с доматите при боба и бъркаме докато се объркат подправките.

Слагаме във фурната и печем на 190 градуса за около 30-35 мин докато се сгъсти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: