Начин на приготвяне
Измиваме набъбналия боб и го слагаме да се вари заедно със свинските гърди в тенджера под налягане за около 25-30 мин. След като заври боба затваряме тенджерата!
След като се е сварил боба с гърдите, обелваме и нарязваме лука и го запържваме в олио, като се позапържи добавяме 2 черпака от бульона на боба и оставяме да ври за около 4 мин.
Добавяме пасираните домати и брашното, като интензивно бъркаме с тел, за да не стане на бучки, добавяме още 2-3 черпака бульон и оставяме 2-3 мин да ври.
Отцеждаме боба и го сипваме в тава, добавяме подправките- сол, джоджен, червен и черен пипер, изсипваме лука с доматите при боба и бъркаме докато се объркат подправките.
Слагаме във фурната и печем на 190 градуса за около 30-35 мин докато се сгъсти.