Начин на приготвяне
В тиган с малко олио и вода се задушава ситно нарязаната глава лук. Морковът се нарязва на малки кубчета и се слага също в тигана. Прибавя се и грахът.
Зеленчуците се разбъркват и след като омекнат се добавя измитият ориз. Долива се около половин чаена чаша вода.
Ястието се подправя със сол и черен пипер. След като оризът набъбне се прехвърля в тавата за печене. Долива се около три и половина чаени чаши вода.
Бутчетата се измиват, подсушават, поръсват със сол и черен пипер и се слагат върху ориза. Върху тях се капва по малко мазнина.
Тавата се слага във фурната и ястието се пече на 200 градуса. По време на печенето бутчетата се обръщат за да се запекат хубаво и от двете страни.
Коментари