Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешки бутчета с грах и гъби

Пилешки бутчета с грах и гъби

Пилешки бутчета с грах и гъби
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Класическа, вкусна, любима рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • гъби - 400 г пресни
  • грах - 2 ч.ч. (замразен)
  • пресен лук - 3 стръка
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • доматен сок - 1 к.ч. (може и пюре)
  • чубрица
  • джоджен
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на едро и заедно с бутчетата леко ги запържете.

Прибавете червения пипер, топла вода да се облеят и замразения грах. Оставете да къкрят на слаб котлон.

Измийте гъбите или ги почистете, нарежете ги на ивици. След като манджата е вряла около 30 минути, можете да добавите и гъбите.

Най накрая сипете и доматения сок или пюре, овкусете с подправки по ваш избор.

Ако ви се вижда течна, можете отгоре да поръсите с лъжичка брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: