Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на кръгчета. Сваряват се в подсолена вода. Изцеждат се с решетъчна лъжица. Малко от водата им се запазва.
В купа се поставят един сварен картоф, настъргана кора и сока от един лимон, чесън, горчица, зехтин и риган.
Долива се и малко от заделената вода от картофите. Сместа се смила в блендер, като се преценява за гъстотата ѝ. Посолява се със сол и черен пипер, поставя се на умерен котлон да се затопли.
Картофите се поставят в купа и се заливат със затопления дресинг. Добавят се и тънички филийки от червен лук. Разбърква се внимателно, а след това се охлажда за 1 час в хладилник. Сервира се.
Баварската картофена салата е много вкусна.
Забележка: Към картофената салата може да се добавят по желание и пресни листа от салата или както показвам и няколко маслини Каламата за разкош.
Коментари