Начин на приготвяне
Измийте и сварете картофите в подсолена вода за 20 минути, залейте ги със студена вода за няколко минути и ги обелете (така се белят много по лесно).
Моята рецепта за моркови по корейски: Настържете морковите на дълги и тънки ленти. Поръсете ги със смления кориандър, черния пипер, солта, захарта и пресованата скилидка чесън.
Нарежете картофите на малки кубчета, добавете готовите корейски моркови и прецедения зелен грах.
За дресинга смелете клонките копър и две скилидки чесън, добавете солта (по вкус) и олиото, смесете до еднородна гладка смес. Полейте равномерно салатата и разбъркайте бавно с вилица, за да се смесят добре.
Нарежете почистената глава лук на ситно и запържете в нагрятото олио, докато леко покафенее. Прецедете с цедка лука и полейте морковената смес с олиото, добавете оцета и разбъркайте внимателно с вилица.
Поставете морковите в кутия с капак в хладилник за около 3 часа. От готовите моркови добавяйте към пресни салати.
Картофената салата с корейски моркови е необичайно вкусна, достъпна и много ароматна. А за любителите на картофена салата е царица!
Картофената салата с моркови е готова.