Начин на приготвяне
Измийте и обелете тиквичката, нарежете я на кубчета. Обелете домата и лука, настържете домата на ренде, а лука нарежете на ситно. Почистените от костилките им маслини, нарежете на шайби.
Нагрейте олиото в подходяща тава върху котлон, запържете лука за кратко и добавете смления домат, тиквичките и ориза, запържете за около 3 минути. Поръсете с черния пипер и червения пипер, разбъркайте и налейте 1 литър топла вода.
Премахнете ястието от котлона, добавете нарязаните маслини и магданоз, посолете на вкус и разбъркайте. Поставете ястието в предварително нагрята на 220 градуса фурна и печете до омекване на ориза.
Вкусно ястие с леко хрупкави тиквички за наслада на небцето.
Сервирайте с гъсто чесново кисело мляко!