Вкусни пълнени тиквички

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Вкусни пълнени тиквички1 / 2
04/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • магданоз - 1 с.л., на ситно
  • галета - 1/2 ч.л.
  • пармезан - 1/2 ч.ч. (60 г)
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • лук - 1 стрък, зелен, на ситно
  • масло - 4 с.л.
  • домати - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • вода - 1 ч.ч. (250 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краищата на тиквичките се отстраняват. Тиквичките се режат на половинки по дължина. Изгребват се средите им, които се режат на ситно и смесват с магданоза, чесъна, галетата, пармезана, яйцето и прясното мляко в средна купа.

Издълбаните половинки на тиквичките се пълнят със сместа. Лукът се запържва в маслото, докато омекне. Добавят се доматите, солта и черният пипер.

Тиквичките се редят в тигана в доматената смес, добавя се водата и се задушават на умерена температура около 20 мин. Сервират се горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: