Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Крем супа с ориз, бакла, грах и джанки

Крем супа с ориз, бакла, грах и джанки

Крем супа с ориз, бакла, грах и джанки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • бакла - 300 - 400 г
  • джанки - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • грах - 1 ч.ч
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • копър - 2 - 4 стръка
  • хляб - 1 - 2 филии за крутони
  • чубрица - 2 щипки
  • сол - 1 - 2 щипки
  • черен пипер - 1 - 2щипки
  • брашно - 1 с.л.
  • зехтин - 3 - 4 с.л. или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във 500 мл вряща вода оставяме за десетина минути почистената и измита бакла докато омекне шушулката.

Прибавяме нарязания на ситно лук и чесън, грах, ориз, брашно, още 300 мл вода и 1 с.л. зехтин или олио. Оризът не се мие предварително, за да се запази полезното нишесте.

Намаляваме температурата и варим още десетина минути, като бъркаме, за да не залепне ориза. Прибавяме джанките и варим още десет минути. Добавяме черен пипер и сол на вкус.

След това изключваме котлона и оставяме още пет минути със затворен капак, за да поеме максимално оризът от водата. Желателно е преди сервиране да отстраним костилките от разварените джанки.

За крутоните - в тиган нагорещяваме останалото олио, прибавяме нарязаните на кубчета филии сух хляб с наситнения копър и чубрица, по желание добавяме още чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: