Бакла с джанки

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Бакла с джанки1 / 2
11/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Вкусотия от тефтерите на баба - бакла с джанки"

Необходими Продукти

  • бакла - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • джанки - 1 шепа зелени
  • чесън - 6 скилидки
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • копър
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата се нарязва на малки парченца и се вари 5-6 минути на умерен огън. Към нея се добавят мазнината и ситно нарязания лук. Поръсвате с брашното, червения пипер и ситно скълцания чесън.

Наливате чаша и половина вода, прибавяте джанките и варите. Преди да отстраните от огъня, посолявате и поръсвате с черен пипер и ситно нарязани магданоз и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: