Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Сорбе»Динено сорбе с бяло вино

Динено сорбе с бяло вино

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Динено сорбе с бяло вино
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Диня и бяло вино - перфектната комбинация"

Необходими Продукти

  • диня - около 2 кг
  • пчелен мед - 1/2 ч.ч. (или кафява захар)
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр. на прах (по 0. 2 г)
  • лимонов сок - 5 с.л.
  • мента - пресни листенца за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво динята под течаща вода. Отрежете с помощта на остър нож капаче в горния ѝ край и го запазете за по-късно. С помощта на лъжица издълбайте вътрешността на динята, отстранете семките и я прехвърлете в малка тенджера.

В отделен съд смесете бялото вино, пчелния мед, лимоновия сок, ванилията на прах и разбърквайте, докато медът (или кафявата захар) се разтвори напълно. Смесете с динята и пасирайте сместа.

Пасираната смес върнете в издълбаната кора от динята, сложете и капачето и прехвърлете в купа с подходящ размер цялата диня, за да може да стои стабилно във фризера.

Отгоре покрийте със стреч фолио и приберете във фризера. Периодично през 30 минути леко разбърквайте сместа, докато стане на фини кристалчета.

Поднесете сорбето както си е в динята, гарнирано с листенца прясна свежа мента.

Тъй като и динената кора е замръзнала, сорбето остава студено много по-дълго време, затова е много подходящо за консумация на плажа или на пикник.

Диненото сорбе с бяло вино е готово.

Виж също за какво е полезна кората на динята и как да избереш най-вкусната диня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
515
40
30
20
10
Дай твоята оценка: