Начин на приготвяне
Блатовете са за 2 с диаметър 24 см.
Пригответе тавата, като я намажете и постелете основата с хартия за печене.
По възможност, тавата да е с форма на сърце, ако нямате такава, и кръгла ще свърши работа.
Пресейте брашното в купа.
Смесете какаото, ванилията, солта и оцветителя в чаша.
Разбийте мекото масло със захарта с помощта на миксер на средно висока скорост за поне 5 минути.
Добавете, като продължавате да разбивате, едно по едно яйце.
Добавете какаовата смес.
Намалете скоростта до минимум и добавете, редувайки ги на три фази, предварително смесеното с киселото мляко и пресятото брашно. Спрете да разбърквате, веднага щом всичко е вградено.
Смесете оцета и содата за хляб в чаша. Добавете към тестото и разбъркайте с шпатула, за да размесите добре.
Изсипете в тавата и печете около 40 минути на 180 °C, като проверявате печенето с клечка за зъби: когато излезе чиста от центъра, блатът ще бъде готов.
Оставете го да изстине напълно, преди да го извадите.
Междувременно пригответе глазурата, като разбиете маслото и сиренето с миксер и само накрая и с помощта на шпатула добавите добре пресятата пудра захар.
Сложете крема да почине в хладилника.
С дълъг нож за хляб отрежете образувалия се в горната част купол и изравнете горната част на тортата, за да стане равномерна.
Оставете излишното настрана в купа.
Разрежете тортата Червено кадифе на две хоризонтално с помощта на нож за хляб.
Ако блатът е кръгъл, поставете формата на сърце, изрязано от хартията върху него и следвайте формата с назъбен нож и точка.
Съберете и тези парченца от класическата торта в купата.
Внимателно намажете първата половина на тортата с глазурата, поставете другата половина отгоре, покрийте и нея и след това намажете отстрани.
Поръсете тортата с червени трохи, като ги оставите да паднат по повърхността и отстрани.
Гарнирайте с шприцовани розички от крема.
Дръжте тортата в хладилник за 2-3 часа, преди поднасяне.
Торта червено кадифе за Свети Валентин - за всички влюбени!