Начин на приготвяне
Една лесна и здравословна рецепта за вкусни сладки със спелта.
Необходимо е да разбием 2 яйца с чаша от 100 мл кафява захар, 2 супени лъжици с връх брашно от рожков, чаена чаша от 200 мл кисело мляко с един бакпулвер и 1 чаена чаша с връх брашно от спелта.
Разбиването става с телена бъркалка в тази последователност, както е написано.
Няма мазнина, сочни се получават от киселото мляко.
Гъстата кексова смес изсипваме в тава с хартия за печене, която можем да намажем леко с олио. Моята тава е с диаметър около 35 см.
Печем на 200 градуса до суха клечка, бързо става, около 20 мин.
Охлаждаме блата, но не напълно и с помощта на две различни по размер кръгли чаши с остри ръбове изрязваме кръгчета и полумесеци.
Може да се потърсят с пудра захар, но аз ги оставих така.
Лесни и чудесни сладки за кафе без големи угризения. Опитайте здравословни сладки с брашно от спелта!