Сос с винена пяна

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
05/07/2017
"Опитвали ли сте подобен сос? Ако не - бързо поправете тази грешка"
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо240
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • жълтъци - 4 бр.
  • вино - 6 с.л. ризлинг, шери или сухов вино марсала
  • захар - 4 с.л.
  • лимонова кора - 1 ч.л.
* мерки и количества
Дресинг

Начин на приготвяне

В метална купа на водна баня разбийте на пяна жълтъците, захарта и лимоновата кора. Добавете виното, като бъркате непрекъснато.

Намалете котлона и бъркайте соса, докато удвои обема си и стане на пяна.

Този сос е подходящ за екзотични плодови салати, салати с череши или горски плодове.

Бамбукова поставка с 3 отделения
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Бамбукова поставка с 3 отделения
7.00 лв.
Виж ››

Изключително стилна бамбукова поставка с три отделения, с която ще впечатлите гостите си и ще имате красива и образцова трапеза.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар