Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пъстърва във винена панировка

Пъстърва във винена панировка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пъстърва във винена панировка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Приготвянето на пъстърва е изкуство, на което ние сме заклети почитатели"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1.5 кг филе
  • олио - 60 мл
  • сол - 4 щипки
  • лимони - 2 бр.
  • брашно - 8 с.л.
  • за панировката
  • бяло вино - 100 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 2/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се панировка, като жълтъците се отделят от белтъците. Брашното се разбива с жълтъците, виното и 150 милилитра вода до еднородна смес. Оставя се за 10 минути.

Белтъците се разбиват със солта на пяна, добавят се към сместа с жълтъците и се оставят за 5 минути.

Рибата се нарязва на парчета. Натрива се със сол. Всяко парче риба се топва в брашно, след това в сместа с виното и се пържи в загрят тиган до златисто.

Лимоните се нарязват на резенчета и се поднасят с рибата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: