Месни кошнички с бекон

05/07/2017
"Богати кошнички с кайма и бекон, които са идеално предястие "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 673
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете галетата във вода. Сложете каймата в купа, добавете галетата, подправките, ситно нарязаната глава лук и чукнете яйцето. Омесете всичко до еднородност.

Оставете за около 20 минути готовата кайма в хладилник. Намажете стените на огнеопорни чаши с масло. Облепете стените на чашите с тънък слой кайма. Каймата покрийте с лентички бекон.

Нарежете чашите в тава, застлана с домакинска хартия. Изпечете в силно загрята фурна до готовност.

Извадете тавата от фурната и охладете гнезденцата за кратко. Отстранете внимателно чашките. Обелете останалия лук и го нарежете на лентички.

Задушете го в олиото докато омекне. Отстранете го от тигана. В същия тиган задушете за кратко и граха.

Напълнете гнездата с по лъжица лук, отгоре грах, лютеничка и гарнирайте с картофена розичка от пюрето. Върху розичките сложете по едно зрънце черен пипер. Сервирайте върху салата от маруля и краставици.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар