Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кавърма»Пикантна пилешка кавърма в кошнички от бекон

Пикантна пилешка кавърма в кошнички от бекон

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Пикантна пилешка кавърма в кошнички от бекон
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 2
20/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бекон - 500 г
  • домати - 4 - 5 бр. по - малки
  • кашкавал - 400 г
  • лук - 2 глави
  • люти чушки - 2 бр.
  • магданоз - 1 вр.
  • пилешко месо - 800 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - малко
  • черен пипер - на вкус
  • чушки - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на тънки ленти. В голям тиган се сипва олиото и се слага нарязаното на малки парчета пилешко месо. Запържва се до побеляване и се прибавят нарязаните на полумесеци чушки и лук.

Запържват се до омекване и се подправят със сол и черен пипер. След като станат вече златисти, се прибавят нарязаните на много ситно люти чушки. Поръсват се с червен пипер, разбъркват се добре и се отстраняват от огъня.

В специална тава с шест форми за кексчета се подрежда по стените беконът. Пилешката кавърма се разпределя по равно и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Всяка кошничка се покрива с настърган кашкавал и се слагат по три кръгчета от доматите. Пече се в силно загряла фурна до зачервяване на кашкавала и бекона.

Украсява се с клонки пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: