Начин на приготвяне
Беконът се нарязва на тънки ленти. В голям тиган се сипва олиото и се слага нарязаното на малки парчета пилешко месо. Запържва се до побеляване и се прибавят нарязаните на полумесеци чушки и лук.
Запържват се до омекване и се подправят със сол и черен пипер. След като станат вече златисти, се прибавят нарязаните на много ситно люти чушки. Поръсват се с червен пипер, разбъркват се добре и се отстраняват от огъня.
В специална тава с шест форми за кексчета се подрежда по стените беконът. Пилешката кавърма се разпределя по равно и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.
Всяка кошничка се покрива с настърган кашкавал и се слагат по три кръгчета от доматите. Пече се в силно загряла фурна до зачервяване на кашкавала и бекона.
Украсява се с клонки пресен магданоз.