Месни мекички

Месни мекички
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Тези мекички май е най-подходящо да се поднасят със студена биричка"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 300 - 400 г
  • яйце - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • сода - щипка
  • свинска кайма - 250 - 300 гр
  • олио - за пържене
  • лук - 1 глава
  • подправка за кайма
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд смесваме киселото мляко и яйцето. Разбъркваме добре, като към тях добавяме на части пресятото брашно, солта, захарта и содата за хляб. Отново разбъркваме и оставяме на страна.

В друг съд поставяме каймата и подправката за кайма, както и нарязания лук.

След като добре сме омесели каймата, смесваме заедно тестото и плънката заедно.

Загряваме олиото в тиган и с лъжица пускаме от сместа, като оформяме малки палачинки.

Пържим ги от двете страни, докато станат готови.

Поставяме ги върху домакинска хартия да се отцедят от мазнината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: