Пилешки филенца със сусам

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пилешки филенца със сусам
Снимка: Климентина
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ще ни наглеждате ли филенцата, докато ние отидем да купим бира?"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г пилешко филе
  • соев сос - тъмен
  • лимони - сок от 1 лимон
  • черен пипер
  • зехтин
  • черен пипер
  • За панировката
  • яйца - 3 броя
  • галета - за овалване
  • сусам - на око
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на малки продълговати филенца. Поръсете ги в подходящ съд със сол, черен пипер, соев сос и лимонов сок, както и малко зехтин.

Сложете капак и оставете да се маринова за 2 часа в хладилник, като на няколко пъти разтърсвате съда.

Загрейте мазнина за паниране, като всяко пилешко филенце овалвайте първо в галета, след това в разбити яйца и обилно в сусам.

Пускайте да се изпържат да готовност, а готовите отцеждайте върху кухненска решетка или хартия.

Поднесете панираното пиле със свежи зеленчуци и соев сос.

Пилешките филенца със сусам са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Невена
Невена
Стана много вкусно!
11.07.2012 17:04
2