Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Бабината полезна орехова разядка

Бабината полезна орехова разядка

Бабината полезна орехова разядка
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Защото баба знае най-добре - хем вкусна, хем полезна разядка, която се услажда на всички"

Необходими Продукти

  • орехи - 150 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • хляб - 1 филия (вътрешността)
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио
  • вода
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо счуквате скилидките чесън със сол, добавяте по малко орехи и счуквате като сипвате и по мъничко вода.

Продължавате да добавяте от орехите и водата, трябва да получите бяла кашичка, колкото повече счуквате, толкова по-добре. Прибавяте и мекото от филията и отново счуквате, накрая прибавяте и киселото мляко с олиото.

За да получите тази ароматна и много полезна разядка, която е много богата на йод, трябва доста счукване, за да не се усещат парченца орехи.

Тази разядка може да се приготви и без кисело мляко, като едно време се е правила.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: