Начин на приготвяне
Замесва се тесто. Оставяме да престои около 40 минути, закрито с кърпа, за да втаса на топло. Разделя се на няколко части. Разточват се кори на набрашнен плот.
Върху всяка се разстила от сместа - запържен лапад, объркан с 2 яйца и натрошено сирене. Хубаво е сиренцето да е по-сухичко, остават цели парченца, добре е да се усеща, като хапваме. Навиваме на рула.
Подреждаме ги в тава. Намазва се леко с 1 жълтък и се пече до зачервяване. Изважда се гореща от тавата, напръсква се с вода и се завива за да остане мека.
Можем да разточим 2 кори - една малка и една голяма. Първо слагаме едната, слагаме сместа и закриваме добре с другата.
Коментари