Начин на приготвяне
Нарязваме сиренето на малки квадрадчета. Маслините ги нарязваме на дебели кръгчета. Отделяме от 1 голямо яйце, белтъка и жълтъка. Пресяваме брашното в купа и в него правим кладенче. Вътре слагаме щипка сол, олиото и 1 белтък.
После прибавяме и прясното мляко. Стопляме малко водата и в нея слагаме захарта, 1 с.л. брашно и ¼ кубче прясна мая. Разбъркваме с лъжица. Оставяме на страна да шупне маята. После прибавяме и нея при брашното.
Замесваме меко тесто. Посипваме част от масата с малко брашно. Доомесваме върху набрашнената маса хубаво, меко тесто. Като го омесим тестото, го завиваме с кърпа да втаса на топло. Втасва около 40 мин. Набрашняваме си масата.
Втасалото тесто го разточваме с набрашнена точилка във формата на правоъгълник. Разстиламе тестото в тавичка намазана с олио и посипана с брашно.
Правим си вдлъбнатини в тестото с пръсти и слагаме парченца сирене и маслини. Разбиваме жълтъка с вилица. Слагаме маслото, около 1 ч.л. и 1 с.л. натрошено сирене. Мажем закуската отгоре с получената смес с помощта на сладкарска четка.
Печем закуската в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Режем на парчета и сервираме.