Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Маринована сьомга с кълнове

Маринована сьомга с кълнове

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Маринована сьомга с кълнове
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Впечатляващ вкус и изискана визия - всичко, което може да искате от една сьомга"

Необходими Продукти

  • сьомга - 400 г филе
  • лимони - 2 бр.
  • лайм - 2 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • копър - 1/2 връзка
  • зехтин - 2 с.л.
  • морска сол - 2 с.л. ситно смляна
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - на зърна
  • кълнове - 50 г
  • целина - няколко дебели стъбла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата сьомга се почистват от костите с пинсета и се режат на тънки филийки с дебелина около 5 мм, поръсват се със ситно смляната морска сол и кафявата захар, накрая се слагат накълцаните на ситно клончета копър и филетата се увиват стегнато във фолио за свежо съхранение.

Пакетчетата с филетата се слагат да престоят около 6 часа в хладилник като трябва да са притиснати с нещо тежко (дървена дъска или пълни метални консерви).

След като това време мине парчетата внимателно се отделят от фолиото и се изплакват със студена вода.

Подсушават се и се подреждат в порционни чинии, заливат се със зехтина, смесен със сока на лимоните и лайма, посипват се с едро счукани зърна черен пипер и се гарнира с кълнове и нарязани слайсове стъбла целина (с помощта на белачката за зеленчуци).

Портокалът се бели и почиства от ципите и семките и всяка порция се аранжира с 1-2 резенчета.

Маринованата риба се поднася с добре охладено питие.

Маринованата сьомга с кълнове е готова.

Добър апетит и наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: