Начин на приготвяне
Филетата сьомга се почистват от костите с пинсета и се режат на тънки филийки с дебелина около 5 мм, поръсват се със ситно смляната морска сол и кафявата захар, накрая се слагат накълцаните на ситно клончета копър и филетата се увиват стегнато във фолио за свежо съхранение.
Пакетчетата с филетата се слагат да престоят около 6 часа в хладилник като трябва да са притиснати с нещо тежко (дървена дъска или пълни метални консерви).
След като това време мине парчетата внимателно се отделят от фолиото и се изплакват със студена вода.
Подсушават се и се подреждат в порционни чинии, заливат се със зехтина, смесен със сока на лимоните и лайма, посипват се с едро счукани зърна черен пипер и се гарнира с кълнове и нарязани слайсове стъбла целина (с помощта на белачката за зеленчуци).
Портокалът се бели и почиства от ципите и семките и всяка порция се аранжира с 1-2 резенчета.
Маринованата риба се поднася с добре охладено питие.
Маринованата сьомга с кълнове е готова.
Добър апетит и наздраве!