Бързи пърленки със сирене, шунка и кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
12/07/2017
"Греховно вкусни пърленки, заради които няма начин да спазваме диета"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 375
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пърленки

Начин на приготвяне

В купа смесете киселото мляко със солта, захарта и содата, разбъркайте. Добавете настърганото сирене и замесете меко и нелепнещо тесто, добавяйки пресятото брашно.

Разделете тестото на 10 топчета. Върху набрашнен плот разточете топчетата на питка колкото чаена чинийка, оставете така докато си приготвите плънката.

В купа, настържете шунката и кашкавала, добавете чубрицата и разбъркайте. В средата на всяка питка поставете от плънката, свийте на бохча с пръсти и отново разточете на питка до предишната си форма.

Нагрейте тиган с незалепващо покритие, намазан с малко масло на силен огън. Добавете пърленка и при затворен тиган с капак, печете от двете страни до приятен загар. Така процедирате с всички питки, редите ги една върху друга като помежду им мажете с масло.

Чудесни и ароматни пърленки за закуска, които се приготвят много бързо и на които най-много ще се зарадват децата.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар