Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница с яйца и извара

Вита баница с яйца и извара

Вита баница с яйца и извара
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Днес закуската е разкошна вита баничка с яйца и извара"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • семена - микс
  • плънка
  • царевично брашно - 1 - 2 с.л.
  • газирана вода - 100 мл
  • извара - 200 грама
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол - 1 щ.
  • сода - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе плънката. Смесете изварата с газираната вода, разбитите яйца, олиото, солта и 1 щипка сода. Разбъркайте до рядка кашичка и прибавете царевичното брашното.

Вземете 2 кори за баница. Поръсете първата с олио, сложете втората отгоре и сипете около 3-4 лъжици от сместа, като я разпределите по цялата кора.

Навийте корите на руло и навийте на охлюв в тава за печене. Така процедирайте с всички кори. Накрая оставете една кора.

Прегънете я на две, намажете я и я навийте на рулце. Сложете я в средата.

Сипете малко олио към 1-2 лъжици от последната смес и намажете баницата.

Поръсете витата баница със семената.

Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Печете баницата до хубав златист цвят.

Витата баница с яйца и извара е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: