Начин на приготвяне
Изтъняваме пържолите, така че да се получи от едната пържола 2 по-тънки. Заливаме обилно с лимонов сок, леко напръскваме със соев сос, наръсваме с черен пипер и стрит босилек.
Накрая слагаме няколко капки зехтин. Така приготвяме всяка една пържолка. Завиваме с фолио и оставяме в хладилника.
Колкото по-дълго стоят в хладилника, толкова по добре. Може да си и приготвим от сутринта и така да престоят цял ден.
Включваме скарата да се загрее. Поставяме месото за 4-5 минути без да го пипаме.
Трябва да започне да образува тънка коричка по края. Проверяваме отстрани дали се отлепва и чак тогава обръщаме. Така печем и от другата страна.
За картофите соте:
Измиваме картофите и ги сваряваме. Картофите не трябва да се преварят а само да омекнат. В тиган загряваме маслото и към него ги добавяме.
Добавяме подправките и всичко разбъркваме в продължение на няколко минути. След като картофите са готови добавяме ситно нарязания кoпър.