Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли на скара с картофи соте

Пилешки пържоли на скара с картофи соте

Пилешки пържоли на скара с картофи соте
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • за пилешкото
  • пилешко филе - 400 г
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • босилек - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л
  • за картофите
  • картофи - 1 кг пресни
  • масло - 100 г
  • чесън на прах - 1 с.л.
  • сол
  • копър - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изтъняваме пържолите, така че да се получи от едната пържола 2 по-тънки. Заливаме обилно с лимонов сок, леко напръскваме със соев сос, наръсваме с черен пипер и стрит босилек.

Накрая слагаме няколко капки зехтин. Така приготвяме всяка една пържолка. Завиваме с фолио и оставяме в хладилника.

Колкото по-дълго стоят в хладилника, толкова по добре. Може да си и приготвим от сутринта и така да престоят цял ден.

Включваме скарата да се загрее. Поставяме месото за 4-5 минути без да го пипаме.

Трябва да започне да образува тънка коричка по края. Проверяваме отстрани дали се отлепва и чак тогава обръщаме. Така печем и от другата страна.

За картофите соте:

Измиваме картофите и ги сваряваме. Картофите не трябва да се преварят а само да омекнат. В тиган загряваме маслото и към него ги добавяме.

Добавяме подправките и всичко разбъркваме в продължение на няколко минути. След като картофите са готови добавяме ситно нарязания кoпър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: